Despre Noi

Prezentare
Școala Postliceală FEG Iași

Scoala Postliceala FEG Iasi
20 ani de activitate, specializari diverse, locuri fara taxa, diplome recunoscute international.

Scoala Postliceala FEG a luat fiinta la Iasi in anul 1998, la initiativa unui grup de cadre didactice dornice sa creeze o alternativa viabila la invatamantul de stat si cel particular.

In cei 20 ani de activitate, Scoala Postliceala FEG Iasi s-a impus ca o scoala reprezentativa pentru comunitatea educationala ieseana, fiind la acest moment cea mai puternica scoala privata din zona Moldovei. FEG este marca educationala inregistrata.

Din anul 2004, Scoala Postliceala FEG este membra a EfVET-European Forum for vocational Education and Training (Forumul European pentru invatamant tehnic si vocational).

Scoala Postliceala FEG este acreditata in baza Ordinului MECT 3924 din 5 mai 2008.

In anul 2008, Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului a acordat Scolii Postliceale FEG titlul de “Scoala Europeana”, titlu reconfirmat in anii 2011, 2015 si 2018, FEG fiind singura scoala postliceala privata care a obtinut aceasta distinctie de patru ori.

 

Scoala Postliceala FEG se adreseaza tuturor absolventilor de liceu, cu sau fara diploma de bacalaureat, indiferent de varsta, absolventilor de facultate, personalului angajat si somerilor si tuturor celor care doresc sa se specializeze intr-o meserie noua.

Obiectivul principal al Scolii Postliceale FEG este desfasurarea unui program educational care sa creeze specialisti capabili sa raspunda mobilitatii continue de pe piata muncii din Romania si sa se integreze usor in structurile profesionale din celelalte tari ale UE.

Scoala Postliceala FEG a avut o evolutie dinamica, ascendenta atat in ceea ce priveste profilele si specializarile cat si in ceea ce priveste efectivele scolare.

In prezent, Scoala Postliceala FEG este acreditata de MECT pentru urmatoarele specializari: Asistent medical generalist, Asistent medical de farmacie, Asistent medical balneofiziokinetoterapie si recuperare, Analist programator, Cosmetician, Stilist (coafor stilist), Tehnician maseur, Proiectant decoratiuni interioare, Secretariat birotica (Tehnician in activitati de secretariat), Asistent de gestiune (finante-contabilitate), Functionar bancar, Agent vamal.

Activitatea didactica se desfasoara in mai multe spatii de scolarizare, dotate cu laboratoare de informatica, sali de curs, cabinete de masaj, cosmetica, coafura, o sala multimedia si biblioteca scolii, toate situate in centrul orasului.

Spatiile de scolarizare proprii dispun de mijloace audio-vizuale moderne si de tehnologie IT(videoproiectoare, plasme, Internet wireless) dar si de dotari specifice pentru fiecare specializare.

Activitatile practice se desfasoara in institutii de profil dupa un program structurat in concordanta cu continuturile stiintifice si sunt gratuite pentru cursanti, cheltuielile fiind suportate de scoala.

Procesul instructiv-educativ este asigurat de personal didactic calificat, cu pregatire psihopedagogica, integrat in sistemul de perfectionare stiintifica (Casa Corpului Didactic, Universitate).

In pregatirea cursantilor, Scoala Postliceala FEG Iasi aplica planuri si programe elaborate de Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului, completate cu oferta specifica scolii: studiul limbilor straine (Engleza, Italiana, Germana), initiere in domeniul informaticii- ECDL, educatie ecologica.

Scoala Postliceala FEG Scoala europeana 2008
Scoala Postliceala FEG Scoala europeana 2015
Scoala Postliceala FEG diplome europeana
Scoala europeana 2018

Burse

Pentru stimularea performantelor scolare, FEG acorda cursantilor cu rezultate deosebite la invatatura burse de merit si de studiu, constand in reducerea cu pana la 100% a taxei de scolarizare si premii celor ce se disting in concursurile organizate la nivel de scoala, interfiliale si la nivel national.

Pentru cursantii cu situatie sociala deosebita, Scoala Postliceala FEG acorda, diferentiat, burse sociale. Sunt stimulati si cursantii care se implica in cercetarea stiintifica prin sustinerea de lucrari in cadrul sesiunior de comunicari stiintifice.

diploma leonardo
diploma de merit
diploma de excelenta

Proiecte de cooperare europeana

Proiecte

50+

Proiecte

13

Tari partenere

15

Institutii Partenere

500+

Cursanti care au beneficiat de un stagiu Erasmus+

Carta VET

Scoala Postliceala FEG a realizat parteneriate cu unitati scolare si organizatii europene, rezultand, astfel peste 43 de proiecte de cooperare europeana:

Dezvoltarea competentelor si abilitatilor profesionale prin practica in institutii din tarile UE, in parteneriat cu Asociation InterEuropa, Malaga, Spania;

Mai multe mobilitati – mai multe competente in parteneriat cu ETIC, Lisabona, Portugalia;

Mutual in parteneriat cu organizatii din Austria, Marea Britanie si Danemarca, Ungaria, Portugalia, Norvegia, Grecia, Olanda;

TRUE- Trained Resources for a United Europe in parteneriat cu PIHV din Hasselt, Belgia

„More mobility-More competences”, in parteneriat cu ECIPAR Ferrara, Italia.

„INT- Intractive Training in Networks” in parteneriat cu IES Feria del Atlantico, Spania.

„MEET – Managing an European Experience Together” in parteneriat cu Provinciaal Instituut Voor Verpleegkunde Hasselt, Belgia.

„IMPACT – Implementing the Moodle Platform into educational ACTivities” in parteneriat cu Aarhus Social-og Sundhedsskole, Danemarca.

„Formare practica in ingrijiri la domiciliu”, in parteneriat cu Aarhus Social-og Sundhedsskole, Danemarca.

„Formare practica in ingrijirea persoanelor de varsta a treia”, in parteneriat cu Clinica Salus Infirmorum din Girona, Spania

„Formare practica in designul aplicatiilor multimedia”, in parteneriat cu IES El Rincon din Las Palmas de Gran Canaria, Spania.

„Formare practica pentru CISCO”, in parteneriat cu IES El Rincon din Las Palmas de Gran CanariaSpania.

„Interactive Training in Networks”, in parteneriat cu IES Feria del Atlantico din Las Palmas de Gran Canaria, Spania.

„Comunități de practică în Educație”, in parteneriat cu CIFP Majada Marcial Puerto Del Rosario, Fuerteventura, Spania / Aarhus Social-og Sundhedsskole, Danemarca / Kanuni Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi, Turcia / Střední zdravotnická škola o VOŠZ, České Budějovice, Republica Ceha / Ludus Sanctius SL, Badalona, Spania / Seed, Lugano, Elveția

“ Formare practica in parteneriat transnational si schimb de bune practici pentru performanta“, in parteneriat cu IES El Rincon, Las Palmas de Gran Canaria, Spania / CIFP Majada Marcial, Spania / Aarhus Social-og Sundhedsskole, Danemarca / Kanuni Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi, Turcia.

„Mobilitati pentru performanta” in parteneriat cu Aarhus Social-og Sundhedsskole, Danemarca / ECIPAR Ferrara, Italia / CIFP Majada Marcial, Spania.

„Mai multe mobilitati – mai multe competente” in parteneriat cu IES El Rincon, Las Palmas de Gran Canaria, Spania /Social and Healthcare College, Aarhus, Danemarc/ IES Primero de Mayo, Las Palmas de Gran Canaria , Spania.

„E-(m)PACT” in parteneriat cu SOSU ØSTJYLLAND, Danemarca / Cifp Easo Politeknikoa Donostia-San Sebastian LHII, Spania /Kanuni Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi, Turcia /ROC Drenthe College, Netherlands / Instituto Politécnico de Santarém, Portugalia