Media

ISJ: Proiecte de peste 600.000 de euro atrase de cinci scoli din Iasi

Inspectoratul Scolar a anuntat ca cinci scoli au primit finantare de aproximativ 626.000 de euro prin programul Erasmus+, componenta K1, fiind vorba despre proiecte de formare profesionala a elevilor si profesorilor prin desfasurarea unor stagii de practica in companii din spatiul european. Au existat 362 de proiecte depuse pe aceasta linie de finantare la nivel national, fiind aprobate 123, dintre care cinci din judetul Iasi.

„Programul ofera oportunitati pentru elevii din invatamantul vocational, – scoli profesionale, licee si scoli postliceale -, elevi de la profilul Matematica-Informatica si pentru ucenici de a se forma profesional si/sau de a dobandi experienta la locul de munca, experienta care sa le permita de asemenea dezvoltarea de noi abilitati si competente“, au precizat reprezentantii ISJ Iasi. In total, 175 de elevi vor participa in cadrul acestor proiecte la stagii de formare profesionala in alta tara timp de 2-3 saptamani.

Fundatia Ecologica Green va implementa proiectul Formare practica pentru performanta, in valoare de 161.950 de euro, Colegiul de Arta „Octav Bancila“ cu programul ARTS^, in valoare de 195.276 de euro, Colegiul Agricol si de Industrie Alimentara „Vasile Adamachi“ cu proiectul Dezvoltarea Competentelor Vocationale in Agricultura Moderna si Industria Alimentara, in valoare de 139.324 euro, Liceul Tehnologic Economic „Virgil Madgearu“ Iasi, cu proiectul Oportunitati de dezvoltare profesionala la standarde europene, in valoare de 50.724 euro si Colegiul Tehnic „Dimitrie Leonida“ cu proiectul Formarea profesionala in domeniul electromecanic la nivelul cerintelor pietei muncii europene!“, in valoare de 78.182 euro. Acestea nu sunt singurele proiecte din invatamantul iesean. In urma cu cateva luni, inspectorul general al Genoveva Farcas (FOTO) anunta ca „ISJ a castigat cinci proiecte POCU, care vor antrena si foarte multi elevi si profesori din scolile din mediul rural, valoarea acestora fiind de peste patru milioane de euro“.

sursa: Ziarul de Iasi

 

Scoala Postliceala FEG a obtinut pentru a patra oara titlul de “Scoala Europeana”

Recunoastere pentru actul educational de calitate! Scoala Postliceala FEG a obtinut pentru a patra oara titlul de “Scoala Europeana”. In Romania, in acest an, s-au acordat doar 61 de astfel de titluri. Este o recunoastere a modului in care Scoala Postliceala FEG pregateste cursanti si isi perfectioneaza cadrele didactice pentru o formare conforma cu normele europene.

 


Scoala Postliceala FEG – Școala Europeană Model


Sursa

Cuvinte cheie: Scoala Postliceala, Iasi, 2018.