Adresa: Iasi, str. Cuza Voda, nr.1

Proiect Erasmus+ Majada Marcial, Fuerteventura, Spania

 

Proiect Erasmus+ in parteneriat cu CIFP Majada Marcial

In Anul Centenar, Scoala Postliceala FEG Iasi, de curand premiata cu cel de-al patrulea titlu de Scoala Europeana de catre Ministerul Educatiei, a primit vizita unei delegatii de la CIFP Majada Marcial din Fuerteventura, Spania.

Centro Integrado de Formacion Profesional Majada Marcial este o institutie de invatamant din Puerto del Rosario, care formeaza la nivel liceal si postliceal, in domeniul sanitar, farmaceutic, al instalatiilor electrice si sanitare dar si IT si serviciilor.
   Vizita de o saptamana a celor 4 colegi spanioli la scoala postliceala a reprezentat o excelenta oportunitate de a face schimb de bune practici si de a intari parteneriatul cu institutii similar din UE.

Programul vizitei

   Activitatile desfasurate au constat in vizite la agenti economici si autoritati publice locale. Prima vizita a fost la Climatherm Center, unde oaspetii nostri au avut posibilitatea de a se familiariza cu serviciile si produsele acestei firme cu rezultate exceptionale la nivel national.
   Au vizitat apoi Parcul Tehnologic si Stiintific Tehnopolis, unde le-a fost prezentata activitatea Parcului si a Incubatorului de afaceri. Totodata i-au cunoscut si pe unii din cei mai entuziasti antreprenori, de la Roade si merinde- primul food hub romanesc si de la Wedoo-firma specializata in imprimare 3D.
   Programul saptamanii a inclus si vizitarea Palatului Culturii Iasi, a Bibliotecii Universitatii Gh. Asachi Iasi, Sala Pasilor Pierduti, a Gradinii Botanice Iasi, a Catedralei Mitropolitane Iasi, dar si a unor obiective turistice din judetul Neamt: Manastirea Neamtului, Cetatea Neamtului si Casa Memoriala Ion Creanga din Humulesti.
   Parteneriatul dintre Scoala Postliceala FEG Iasi si CIFP Majada Marcial este unul de interes major pentru ambele institutii. De-a lungul ultimilor 8 ani, 48 de cursanti ai Scolii Postliceale FEG de la specializarile Asistent medical generalist si Asistent medical de farmacie au facut practica in institutii de profil din Fuerteventura, in cadrul proiectelor de moblitati Erasmus +.
   In acelasi timp, FEG a gazduit 2 grupuri de cursanti ai CIFP Majada Marcial , care au facut practica in domenii precum: IT, asistenta medicala, administratie si frizerie/coafura.
           Multumim colegilor nostri pentru vizita si speram sa continuam excelenta colaborare multi ani de aici inainte.

Sursa: Activitati Scoala Postliceala FEG Iasi
Sursa Media