Adresa: Iasi, str. Cuza Voda, nr.1

Health-Innova

Proiect Erasmus+ Health-Innova

KA210-VET - Parteneriate la scară mică în domeniul educației și formării profesionale

Proiectul Heath - Innova își propune să răspundă necesității de a implementa strategii inovatoare în educație în general și în VET în special, în sectorul sănătății, ca motor pentru îmbunătățirea sănătății și a asistenței sociale în Europa.

Scopul este de a identifica instrumentele TIC care permit atingerea celor mai multe criterii de evaluare procedurale, pentru situații de prezența limitată în sala de clasă sau ca mijloc de optimizare a tehnologiilor disponibile.

Obiective specifice:

 • A. Înființarea unui grup de lucru paneuropean al instituțiilor care au legătură cu educația și formarea profesională și cu sectorul sănătății și cel socio-sanitar, care va contribui la dezvoltarea Obiectivului 3 de Dezvoltare Durabilă "Sănătate și bunăstare".

 • B. Identificarea de bune practici în utilizarea noilor tehnologii în sectoarele sănătății și socio-sanitar și în cadrul formării profesionale, în special pentru realizarea criteriilor de evaluare a diferitelor cursuri de formare profesională în domeniul sanatatii.

 • C. Diseminarea resurselor și a metodologiilor identificate în cadrul centrelor europene de învățământ sanitar și social, în vederea obținerii unui impact mai mare al rezultatelor proiectului.

 • D. Crearea bazei pentru un viitor proiect de parteneriat de cooperare KA220.

Rezultatele preconizate sunt:

 • A. Crearea unui consorțiu stabil care va dezvolta în mod adecvat acest proiect și care va permite noi propuneri de colaborare.

 • B. întocmirea unei liste de instituții care ar putea realiza inovații tehnologice sau bune practici în ceea ce privește utilizarea tehnologiilor digitale, în sectorul sanitar și social și în cel al asistenței medicale.

 • C. Completarea unor fișe de identificare a bunelor practici în legătură cu utilizarea tehnologiilor digitale, inclusiv caracteristicile acestei resurse, metodologia etc.

 • D. Pe baza informațiilor colectate de fiecare partener de consorțiu de la instituțiile selectate, elaborarea unor rapoarte de sinteză cu bunele practici identificate și considerate transferabile.

 • E. Lista instituțiilor de învățământ, a întreprinderilor și a administrațiilor publice educaționale sau de sănătate/socio-sanitare, care ar putea fi destinatarii și destinatarii rezultatelor proiectului.

 • F. Campanie de diseminare și multiplicare a rezultatelor proiectului.

 • G. Angajamentul tuturor sau al unei părți a partenerilor de a depune viitorul KA220.

Intalniri de proiect

Prima intalnire de proiect
Fuerteventura, Spania

Finanțat de Uniunea Europeană. Punctele de vedere și opiniile exprimate aparțin, însă, exclusiv autorului (autorilor) și nu reflectă neapărat punctele de vedere și opiniile Uniunii Europene sau ale Agenției Executive Europene pentru Educație și Cultură (EACEA). Nici Uniunea Europeană și nici EACEA nu pot fi considerate răspunzătoare pentru acestea.

Pentru un viitor asa cum vrei tu!

Contact

Strada Cuza Voda nr 1, Iasi
Luni-Vineri 08:00 - 20:00, Sambata 09:00 - 13:00