Adresa: Iasi, str. Cuza Voda, nr.1

Intrebari frecvente

  1.  Pana cand ma pot inscrie? Mai sunt locuri? Se mai fac inscrieri?

Raspuns:

Inscrierile la Scoala Postliceala FEG Iasi se fac in perioada mai-septembrie. Pentru informatii suplimentare va rugam sa contactati Secretariatul FEG Iasi la numerele de telefon: 0232267805, 0757481467, sau sa accesati pagina oficiala a Scolii Postliceale FEG Iasi, apasand aici

  1.  Daca sunt in clasa a XIII-a la seral ma pot inscrie?

Raspuns:

Nu, intrucat inscrierea la scoala postliceala presupune sa fi absolvit liceul, forma de zi sau seral.

  1.  Daca nu am luat bacalaureatul ma pot inscrie?

Raspuns:

Da, intrucat Legea Educatiei Nationale nr. 1/2011 cu modificarile si completarile ulterioare prevede la articolul 52(2): “Au dreptul sa se inscrie in invatamantul postliceal (…) , absolventii de liceu cu sau fara diploma de bacalureat.”

  1. Daca nu am luat bacalaureatul trebuie sa il iau pana la sfarsitul scolarizarii?

Raspuns:

Nu, nu exista obligativitatea sustinerii examenului de bacalaureat sau a promovarii acestuia pana la finalizarea studiilor scolii postliceale. Cu toate acestea, F.E.G., in calitatea de institutie de invatamant recomanda cursantilor sai care nu au promovat  examenul de bacaluareat sa se prezinte la sesiunile organizate de MEN in vederea sustinerii examenului .

  1. In ce consta admiterea?

Raspuns:

La Scoala Postliceala FEG Iasi, se organizeaza sesiune de admitere pentru locuri fara taxa si cu taxa, invatamant de zi.

Admiterea pentru locurile cu taxa se realizeaza in baza unui test de aptitudini si a unui interviu (unde este cazul). Admiterea pe locurile fara taxa la specializarea Asistent medical generalist se realizeaza in baza Metodologiei de admitere pe locuri fara taxa, disponibila, la sediul scolii.

Ocuparea locurilor fara taxa de la celelalte specializari, se face in ordinea descrescatoare a rezultatelor obtinute la testul de admitere, calculate dupa urmatorul algoritm: (Ms+Mb)/2, unde: Ms – media anilor de studii si Mb – media de la examenul de bacalaureat.

  1. In ce consta testul de admitere?

Raspuns:

Pentru locurile cu taxa si fara taxa de la toate secializarile cu exceptia specializarii Asistent medical generalist, admiterea consta intr-un test de aptitudini, care nu necesita cunostinte specifice domeniului de studii ales. Absolventii de invatamant superior nu sustin examen de admitere pentru locurile cu taxa.

Pentru locurile fara taxa de la specializarea Asistent medical generalist, clasa examenul de admitere consta intr-un test din materia de la disciplina Biologie clasa a XI-a. Modele de teste sunt disponibile pe site-ul FEG, la adresa https://www.feg.ro/ro/scoala_postliceala_feg_iasi/Ghidul-examenului-de-admitere-ANATOMIA-SI-FIZIOLOGIA-OMULUI.pdf

  1. Cand se sustine interviul? In cadrul examenului de admitere?

Raspuns:

In situatia in care rezultatul la testul de aptitudini este neconcludent sau sub medie, candidatul va fi invitat la un interviu sustinut cu unul din membrii comisiei de admitere.

  1. Cum ma pot clasa pe un loc fara taxa?

Raspuns:

Ocuparea locurilor fara taxa, pentru cursantii inscrisi la toate specializarile, cu execeptia Asistent medical generalist, care au trecut testul de admitere, se face in ordinea descrescatoare a rezultatelor calculate dupa urmatorul algoritm: (Ms+Mb)/2, unde: Ms –  media anilor de studii si Mb – media de la examenul de bacalaureat. Pentru specializarea Asistent Medical Generalist-locuri fara taxa,  se va sustine examen de admitere, asa cum a fost precizat anterior.

  1. Daca lucrez, pot urma cursurile scolii postliceale?

Raspuns:

Da, in masura in care orarul de desfasurare a cursurilor si programul de lucru nu se suprapun.

  1.  Pot urma si cursurile unei facultati in acelasi timp?

Raspuns:

Da, in masura in care orarele de desfasurare a cursurilor nu se suprapun.

  1. Cand incep cursurile?

Raspuns:

Cursurile debuteaza odata cu inceperea anului universitar, in luna octombrie.

  1.  Este obligatorie prezenta la cursuri?

Raspuns:

Da, intrucat Scoala Postliceala F.E.G. organizeaza invatamant de zi, cu frecventa .

  1.  Care este orarul?

Raspuns:

De regula, cursurile se desfasoara dupa-amiaza, de luni pana vineri, in intervalul 14.00/15.00- 20.00 si sambata in intervalul orar 08.00-14.00, pentru a asigura accesul la ore si persoanelor care lucreaza .  In fiecare serie exista si un numar de clase care invata dimineata, la solicitarea expresa a cursantilor.

  1. Cand voi afla orarul de desfasurare a cursurilor?

Raspuns:

Orarul va fi publicat pe site-ul scolii cu o saptamana inainte de inceperea anului scolar.

  1. Care sunt taxele de inscriere, admitere si de scolarizare?

Raspuns:

  • Taxa de inscriere este de 100 lei  si taxa de admitere este de 100 lei.
  • Taxa de scolarizare difera de la o specializare la alta, variind intre 3600 si 4000 RON.
  • Taxa nu se modifica pe parcursul anului scolar si se achita in 4 rate egale.
  • Pentru lista completa cu taxele pentru fiecare specializare, va rugam vizitati pagina: https://www.feg.ro/ro/scoala_postliceala_feg_iasi/admitere/
  1. Se modifica taxa in timpul anului scolar?

Raspuns:

Nu, taxa nu este modificabila pe parcursul anului de studii, conform prevederilor contractuale.

  1. Se asigura cazare? Cat costa cazarea?

Raspuns:

F.E.G. asigura posibilitati de cazare la Caminele Studis –http://www.studishotels.ro/

Pentru informatii suplimentare va rugam sa apelati 0744589458.

Cursantii Scolii Postliceale FEG beneficiaza de reducere la tarifele de cazare.

  1. Unde se face practica?

Raspuns:

Instruirea practica se desfasoara, de regula, in institutii de profil (de exemplu pentruspecializarea Asistent medical generalist – in spitale, policlinici, dispensare; Asistent medical de farmacie – in farmacii) sau la sediul scolii (de exemplu pentru specializarea  Analist programator, Cosmetician, Stilist – in laboratoare specializate).

  1. Diplomele sunt recunoscute?

Raspuns:

Da. Intrucat Scoala Postliceala F.E.G.  este acreditata in conformitate cu ordinul MECTS nr. 3924 din 05.05.2008, actele de studii pe care le elibereaza poarta antetul Ministerului Educatiei Nationale si au aceeasi valabilitate ca actele de studii eliberate in invatamantul de stat.

  1. Se asigura locuri de munca dupa absolvire?

Raspuns:

In vederea asigurarii unui numar cat mai mare de locuri de munca pentru absolventii sai, Scoala Postliceala FEG a incheiat numeroase parteneriate cu agenti economici si institutii publice si private din diverse domenii de activitate. In cadrul acestor parteneriate, cursantii FEG isi desfasoara stagiile de instruire practica curenta, dar si internship-uri si activitati de voluntariat. Datorita perioadei extinse de timp petrecute in stagiile de practica, cursantii Scolii Postliceale F.E.G. au posibilitatea de a se familiariza cu potentialele locuri de munca, fapt care, cu siguranta, reprezinta un avantaj, la angajare.

In prezent, FEG a incheiat parteneriate cu institutii din Germania, Anglia si Norvegia, in vederea angajarii absolventilor sai de la specializarea Asistent medical generalist.

21.  In baza diplomei obtinute la absolvirea Scolii Postliceale pot practica meseria de asistent medical generalist, chiar daca nu am promovat examenul de bacalaureat?

Raspuns:

Da.

Nu exista obligativitatea sustinerii examenului de bacalaureat sau a promovarii acestuia pana la finalizarea studiilor scolii postliceale.Obtinerea certificatului de competente profesionale in urma absolvirii Scolii Postliceale nu este conditionata de promovarea examenului de bacalaureat.

Puteti practica meseria de asistent medical generalist, la eliberarea avizului de libera practica fiindu-va necesar doar certificatul de competente profesionale obtinut in urma promovarii examenului de absolvire a Scolii Postliceale.