Adresa: Iasi, str. Cuza Voda, nr.1

Stagii de practica inovative in domeniul serviciilor stomatologice

In perioada 30.07.2020 – 29.07.2022, SC DDD Servicii Medicale SRL si SC Fides Consult SRL deruleaza, în parteneriat cu Scoala Postliceala FEG, proiectul Stagii de practică inovative în domeniul serviciilor stomatologice, care are ca obiectiv principal imbunătățirea ratei de inserție profesională și dezvoltarea de competențe necesare pe piața muncii pentru un număr de 161 de elevi ai școlilor postliceale sanitare din regiunea Nord-Est în domeniul serviciilor de asistență medicală stomatologică.

Cursanti ai Scolii Postliceale FEG anul II si III de studii (reinmatriculati in anul scolar 2020-2021), vor fi inscrisi in proiect, vor fi informati si consiliati si vor participa la o serie de cursuri teoretice si activitati practice in cabinete de stomatologie, in vederea dobandirii de competente si abilitati specifice domeniului asistentei medicale in stomatologie.

Astfel, cursurile teoretice au o durata de 20 de ore si se vor desfasura in program de vineri- sambata, 2 weekenduri consecutive.

Activitatile practice au o durata de 32 de ore si se vor desfasura 4 ore/zi, 4 zile/saptamana, 2 saptamani.

Orele de teorie se vor desfasura in grupuri de 8/9 de cursanti, iar activitatile practice in sistem de 1-1-1, 1 cursant- 1 medic stomatolog si 1 asistent medical.

La finalizarea cursurilor de catre fiecare grupa, cei mai buni 2 cursanti vor fi premiati cu suma de 500 de lei, iar un numar de minim 4 persoane din fiecare grupa vor primi spijin in vederea angajarii la finalul studiilor, dupa examenul de absolvire.

Testimoniale:

Numele meu este Anutei Cornelia, sunt eleva a Scolii Postliceale FEG din Iasi si am participat la stagiul de practica oferit de clinica stomatologica “Uzina de zambete”. In cele 3 saptamani petrecute la clinica, am avut parte de experiente legate de cum decurge un serviciu stomatologic complet – de la pregatirea materialelor, pana la pregatirea pacientului, interventia propriu-zisa si pregatirea pentru urmatorul pacient. Personalul a fost bine pregatit si mi-a oferit foarte multe informatii utile despre realizarea activitatilor in clinica. In final, ma bucur ca cei de la clinica “Uzina de zambete”, prin proiectul “Stagii de practica inovative in domeniul serviciilor stomatologice” mi-au oferit sansa de a lua parte la aceasta experienta si sper ca pe viitor sa am o cariera in acest domeniu.