Adresa: Iasi, str. Cuza Voda, nr.1

Proiect Erasmus+ “Formare practica pentru performanta” Mobilitate Turcia AMB 2020

In perioada 09.03.-20.03.2020, un grup de 11 cursanti ai Scolii Postliceale F.E.G. Iasi, specializarea Asistent medical de balneofiziokinetoterapie si recuperare medicala a efectuat un stagiu de practica, organizat in parteneriat cu Kanuni Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi, Kocaeli, Turcia, in cadrul proiectului „Formare practica pentru performanta”, proiect finantat de U.E. prin Programul Erasmus+. Stagiul a reprezintat o oportunitate unica in viata, de a experimenta munca si viata intr-o alta tara in conditii controlate si stabile financiar, de a-si testa capacitatile si competentele sociale, de a practica o limba straina la un nivel suficient de bun pentru a-si practica meseria, de a fi inclusi intr-un sistem nou si a lucra intr-un mediu multicultural.

Proiectul i-a responsabilizat intr-un grad mai ridicat, i-a facut mai toleranti, mai dispusi la dialog si le-a crescut stima de sine, dupa cum au si scris in chestionarele finale. Tot in plan personal, stagiul le-a format o idee despre cum este sa traiesti si sa muncesti in context multicultural, sa se gandeasca daca isi doresc o cariera in afara tarii.

In plan profesional, participantii au avut sansa de a invata si de a practica tehnici invatate dar si altele noi, intr-un mediu diferit de cel in care s-au format pana la data efectuarii stagiului. Au fost pusi in situatia de a “lucra” , dar si de a observa si invata de la cei din jur, trebuind sa-si dovedeasca cunostintele teoretice, sa dea dovada de flexibilitate, interes si daruire fata de meserie si de beneficiarii directi ai serviciilor oferite.

Desii stagiul a fost intrerupt de pandemia de COVID-19, cursantii nostrii s-au descurcat foarte bine, feedback-ul obtinut de la partener a fost foarte bun. Felicitari!