Adresa: Iasi, str. Cuza Voda, nr.1

FEG membra a EAfA

Fundatia Ecologica Green Iasi s-a alaturat Aliantei Europene pentru Ucenicii

In perioada 21-22 martie 2019, reprezentanti ai FEG Iasi au participat la activitatea comuna a Parlamentului European si a Comisiei Europene intitulata “Mobilitatea ucenicilor in Europa: contributia la angajarea tinerilor si competitivitatea afacerilor”.

Conferinta a abordat acest subiect din diferite perspective, impartasind lectiile invatate si experientele diferitelor proiecte si programe pana in prezent si discutand cum sa contribuie si sa dezvolte in continuare mobilitatea ucenicilor in viitor. Conferinta a fost patronata de EAfA (Alianta Europeana pentru Ucenicii), infiintata si coordonata de Directia Generala Ocuparea Fortei de Munca, Afaceri Sociale si Incluziune, din cadrul Comisiei Europene.

Dl. Jean Arthuis, deputat in Parlamentul European si presedinte al Comisiei pentru buget, si dna. Marianne Thyssen, Comisarul european pentru ocuparea fortei de munca, afaceri sociale, competente si mobilitate a fortei de munca, au deschis conferinta, reiterand importanta programelor de ucenicie in dezvoltarea economica si integrarea socio-profesionala a tinerilor.

Au urmat dezbateri si prezentari pe teme de interes precum: beneficiile programelor de ucenicie- din perspectiva angajatorilor, a institutiilor de formare , dar si a tinerilor,  finantarea proiectelor de mobilitati pentru ucenici prin programul Erasmus +, experientele tinerilor in mobilitate si proiectele nationale de sustinere a mobilitatilor ucenicilor.

Un moment festiv si de interes a fost ceremonia de primire in Alianta a noilor membri, institutii de formare, agenti economici si consortii patronale, care si-au luat angajamentul sa contribuie la cresterea calitativa si cantitativa a programelor de ucenicie, la sporirea viziblitatii si imbunatatirea imaginii acestora, dar si la marirea numarului de mobilitati la care participa ucenici.

FEG Iasi a fost invitata sa se alature Aliantei Europene pentru Ucenicii, datorita experientei de peste 26 de ani in formare profesionala, numarului de persoane calificate/recalificate, de peste 20.000, rezultatelor deosebite obtinute in activitatile de cooperare europeana, in cadrul Programului Erasmus + si a predecesorilor acestuia- peste 600 de mobilitati organizate, 4 titluri de Scoala Europeana si obtinerea Cartei de Mobilitate VET si, nu in ultimul rand, a programelor de ucenicie organizate pana in prezent- peste 40. A fost totodata apreciata si participarea FEG la cele 3 editii ale Saptamanii Europene a Competentelor Profesionale, prin organizarea programului de activitati intitulat “Punti intre scoala si piata muncii”.

FEG Iasi a fost singura institutie din Romania care a participat la eveniment si s-a  alaturat Aliantei, punand astfel Iasul pe harta Europei in formarea ucenicilor.

FEG a dovedit inca o data ca joaca un rol important pe piata formarii fortei de munca la nivel local si national, prin toate activitatile pe care le desfasoara: cursuri de calificare si recalificare, cursuri de formare prin Scoala Postliceala, programe de ucenicie si stagii de practica interne si internationale.