Adresa: Iasi, str. Cuza Voda, nr.1

Conferinta EfVET

Scoala  Postliceala FEG este membra a EfVET ( Forumul European a Invatamantului Vocational si Tehnic) din anul 2004. 
Apartenenta la acest organism are beneficii majore in ceea ce priveste posibilitatile de networking, gradul de informare cu privire la politicile europene in domeniul Invatamantului Vocational si Tehnic, la  posibilitatile de finantare prin fonduri UE, la modele educationale europene si la viitorul educatiei si formarii profesionale.
In perioada 26.10-28.10.2017, un reprezentant al FEG a luat parte a cea de-a 26-a Conferinta EfVET, care s-a desfasurat la Thessalonik, Grecia. Tema conferintei a fost “Munca & Educația aliniate pentru viitor”.

Printre temele de discuții s-au aflat:

  • Care este rolul furnizorilor de EFP în actualizarea competențelor și recalificarea forței de muncă actuale?
  • Cum se poate folosi Noua Agendă a Competențelor și cu poate aceasta conecta EFP, piața muncii și lumea digitală?
  • Cum vor fi învățarea și predarea afectate de schimbările și inovațiile tehnologice?
  • Cum de pot construi punți între EFP și învățământul superior?
În cadrul atelierelor de lucru organizate pe parcursul conferinței, participanții au dezbatut o serie de subiecte cheie, și au fost incurajați să împărtășească exemple de bune practici.
Printre participanti s-au numarat: dl. Joao Santos, Director adjunct in cadrul Directoratul General pentru Ocuparea fortei de munca, afaceri sociale si incluziune, dl. James Calleja- Directorul CEDEFOP (Centrul European pentru Dezvoltarea Formării Profesionale), ministrul Educatiei din Grecia, alaturi de peste 200 de membrii EfVET.