Adresa: Iasi, str. Cuza Voda, nr.1

Conferinta EAfA “From school to work” Cehia

In perioada 20-21 mai 2019, un reprezentant al FEG Iasi a luat parte, la invitatia Aliantei Europene pentru Ucenicii (EAfA) la conferinta intitulata “De la scoala la munca”, organizata la Praga, sub patronajul Comisiei europene si al Camerei de Comert din Cehia.

La eveniment au luat parte reprezentanti ai CE- Directoratul pentru Ocuparea fortei de munca, Afaceri Sociale si Incluziune, ai Camerei de Comert din Cehia, ai Ministerului Educatiei, Tineretului si Sportului, ai Ministerului Industriei si Ministerul Economiei, membrii ai Parlamentului European, membrii EAfA, repezentanti ai scolilor, universitatilor si ai agentilor economici din Cehia si alte tari europene.

Concuziile conferintei au subliniat importanta si beneficiile programelor de ucenicii, rolul tuturor factorilor implicati: elevi, familie, scoala, agenti economici si factori de decizie din educatie, dar si nevoia de sustinere legislativa dar si economica, prin masurile legislative nationale. Programul a inclus si o vizita la Academia Skoda, institutie care scolarizeaza peste 900 de elevi in sistem dual, si care inregistreaza o rata de insertie profesionala la finalul fiecarui an de 93%.